Minifestival en Eten aan de Dijk 2013
Proef alvast de kunstsfeer dit jaar voorafgaand aan de kunstroute tijdens het Minifestival en Eten aan de Dijk op zaterdag 28 september. Laat u verrassen door poëzie, theater, muziek, kunst, film en ondek het geheim van de Mona Lisa. Uiteraard wordt u ook verwend met heerlijk eten van de Foodcurators.

De zaterdag start om 13.00 uur met alweer de tweede editie van het minifestival. Laat u rondleiden langs verrassende, intieme mini optredens. Geniet van de lekkerste hapjes en drankjes. Luister naar live muziek of volg een kort workshop. Natuurlijk kunt u ook ons verrassen door mee te doen aan het Openluchtpodium. Geef je hiervoor op voor 20 september via thijs@paulcasteleijn.nl. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur is het minifestival vrij toegankelijk.

Op zaterdagavond zal er de mogelijkheid zijn tot deelname aan Eten aan de Dijk. Eten aan de Dijk begint om 17.00 met een rondwandeling over het minifestival. Verder is en blijft het een verrassende avond met kunst, muziek en natuurlijk lekker eten.
Wilt u ook Eten aan de Dijk reserveer dan via thijs@paulcasteleijn.nl of via 078-6771123. De kosten bedragen €45,- per persoon. Graag vermelden indien u een vegetarische maaltijd wenst.

Bekijk hier een impressie van vorig jaar.

Bekijk ook de facebookpagina van het Minifestival aan de Dijk voor updates en meer foto's.
Activiteiten in en om de boerderij
Zaterdag 28 september:

13.00-17.00 Minifestival


Stadsdichter van Rotterdam
Daniel Dee, met gitarist Harmen Pothof Mis het niet, want je weet maar nooit wanneer zij weer samen te  zien zullen zijn.  Ze hebben elkaar ontmoet op een verjaardag. Uit nieuwsgierigheid zijn ze gaan proberen of ze muziek met poëzie konden combineren. Sindsdien repeteren ze geregeld en treden ze onregelmatig op.

Alberto da Moreno
Napolitaanse zang en opera door Alberto da Moreno Alberto leerde zichzelf als matroos op de grote vaart zingen.
Een veelzijdig kunstenaar met een onvoorstelbaar stemgeluid.

Filmtheater
Een korte film van Vollemaan uit Barendrecht In augustus maken ruim twintig teams in 48 uur een korte film. Zij krijgen daarbij een aantal opdrachten waar ze zich aan moeten houden en strijden daarbij om verschillende prijzen. Vorig jaar gooide Vollemaan hoge ogen met verschillende nominaties, ook dit jaar doet het team weer mee.
Het resultaat krijgt u in ons heuse minifilmtheater te zien.
Met popcorn!

John Brosens vertelt....
Deze auteur uit Barendrecht mag natuurlijk niet ontbreken.
John is bekend van zijn thrillers, jeugdboeken en short stories en vertelt speciaal voor het festival een spannend verhaal.

Het geheim van de Mona Lisa
Michel Lafaille zal wat tipjes van de sluier oplichten en neemt u mee in het geheim van de Mona Lisa. Haar echte geheim zal hij tijdens het Eten aan de Dijk onthullen.

Van hiëroglief tot beeldschermletter
Een miniworkshop kalligraferen, ofwel mooischrijven voor iedereen die leesbaar en fraai uit de hoek wil komen en echt zijn oereigenste (hand)tekening wil gaan zetten. Door Liesbeth Hoogenboom.



Open Lucht Podium
Maak je muziek, zing je, dicht je, dans of acteer je? Begint het te kriebelen? Geef je op voor het Open podium en laat zien wat je kunt.
Mail voor 20 september een korte omschrijving van je act naar thijs@paulcasteleijn.nl.
dan laten wij je weten of en hoe laat het podium van jou is.

Zeemansliederen
Reinier van Mourik en Bert Kõnig met zeemansliederen Een programma op maat, speciaal voor  Stichting Sailingkids.

Stichting Sailing Kids
Sailing Kids helpt zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn! De Stichting organiseert gratis zeilvakanties voor ernstige en chronische zieke jongeren, kinderen en hun gezinnen. De Stichting is opgericht in 2006.
Alle artiesten en rondleiders verlenen belangeloos hun bijdrage aan het festival. We hebben Stichting Sailing Kids uitgenodigd als speciale gast.
Omdat we de stichting een warm hart toedragen en hopen dat hun aanwezigheid bijdraagt aan nieuwe donateurs, zodat de vrijwilligers van Sailingkids hun mooie werk kunnen blijven doen.

De voorbereiding van het festival is nog in volle gang, kijk geregeld op deze site voor de laatste updates.

Het Minifestival aan de Dijk wordt georganiseerd door Yvonne van der Haven van Stichting Vollemaan en Paul Casteleijn Hoveniers